Aamu kattojen yllä ja risteilyn aloitus

Posted on

Aamun valjettua huomasi hotellin ikkunasta ulos katsoessa, miten hienosti Mestren alue levittäytyi silmänkantamattomiin värikkäine kattoineen, ulkona oli mukavan aurinkoista ja lämpötila hätyytteli 30 asteen lämpötiloja. Aamupala hotellissa oli runsas ja Välimeren teemainen tarjoiluiltaan.

Aamupalan syötyämme oli aika pakata laukua ja siirtyä luovuttamaan huonetta alakertaan. Vastaanotto tilasi meille kyydin satamaan ja hinnaksi kyydille kahdelta sovittiin 30 euroa. Auto tuli nopeasti ja kuljettaja kävi hakemassa meidät hotellin aulasta kyytiin. Ilmastoidusta aulasta ulos tullessa tunsi taas sen mukavan kesäisen paahteen kaupungin sykkiessä ympärillä.

Matka satamaan kesti noin puoli tuntia ja samalla ehti ihailemaan kaupunkien maisemia verrattuna siihen, että olisimme lähteneet laukkujen kanssa lähijunalla raahaamaan niitä paahteessa kaupungin kautta satamaan. Satamassa pääsimme nopeasti Royal Caribbeanin kultatason kanta-asiakkaiden tiskin kautta siirtymään laivalle ja isommat laukut jäivät taas satamaan odottamaan myöhemmin hyttiin toimittamista.

Laivamme, Royal Caribbeanin Rhapsody of the Seas oli tähän astisista pienempi, kuin esim. Freedom of the Seas, eli kävelymatkat on lyhyitä ja osaa palveluista on laitettu lähemmät toisiaan kävelykadun puuttuessa kokonaan. Laiva lähti iltapäivällä viiden aikaan paikallista aikaa lipumaan kohti ensimmäistä meripäivää ja laivan kannelle oli kokoontunut runsaasti ihmisiä ottamaan valokuvia ohi lipuvasta Venetsiasta. Oli mukava nähdä Venetsiaa tästä näkökulmasta, koska emme nyt ajanpuutteen takia ehtineet siellä varsinaisesti vierailemaan tällä reissulla. Muutama tunti satamasta lähdön jälkeen meri oli aivan peilityyni ja merelle laskeutui vielä auringon laskiessa sumuverho.

Lähdön jälkeen kiertelimme laivaa läpi, kunnes oli aika suunnata ensimmäiselle illalliselle ja tutustua muihin pöytäämme sijoitettuihin matkaajiin. Oli ilo huomata, että saimme tosi mukavat pariskunnat pöytäämme jutun lähdettyä luistamaan heti alkumetreillä. Ensimmäinen pariskunta oli vanhempi senioripari Egyptistä ja toinen nuorempi perhe Miamista, mutta olivat alkujaan kotoisin Cubasta sekä heillä oli myös tytär mukana. Egyptistä kotoisin olevan pariskunnan mies kertoi, että oli ollut IBM:llä töissä ja vieraillut myös mm. Norjassa sekä tunsi työnsä kautta suomalaisia. Miamista olevan pariskunnan mies kertoi, että oli aikoinaan Cuban ja Venäjän yhteistyön aikana käynyt koulut Moskovassa ja tätä kautta tiesi mm. miltä talvi tuntuu ja lumi näyttää.

Ainoa miinus illallisella oli, että palvelu oli toisinaan hidasta ja tuntui, että osa ympärillä olevista pöydistä sai annoksensa nopeampaan tahtiin. Pöydän tarjoiljoissa aputarjoilijana toiminut Emily oli brittiläinen ja puhui tosi paksua Lontoon englantia, jota oli tosi mukava kuunnella juurikin aksentin suhteen.

Erittäin mukavan illallisen jälkeen oli vielä aikaa käydä nauttimassa loungella menevää musiikkia ja nauttia muutama juoma ennen siirtymistä nukkumaan. Aamusta matkaisimme vielä merellä yhden päivän ennen ensimmäistä maakohdetta, Korfua.

Kuvia päivästä
(klikkaamalla kuvaa saat isomman kuvan)

Päivän kohteet
(klikkaamalla ja zoomaamalla karttaa näet lisää pisteitä)