Aikainen herätys ja kotia kohti

Posted on

Laivaristeilyn viimeinen aamu on aina ankeaa, kun hytin joutuu luovuttamaan jo aamuvarhaisella ja käyt vielä nopeasti nauttimassa rajoitetun ajan olevan aamupalan buffassa tummanpuhuvien pilvien vyöryessä hiljalleen satamaa kohti. Oli haikeaa jättää taas laiva, uudet ystävät ja erinomainen loma taakse. Laivan infonäytöistä näet, koska on sinun numeron aika lähteä ulos ja tällä porrastetulla uloslähdöllä vältetään turhat ruuhkat.

Satamassa eilen kerätyt isot laukut oli noudettavissa terminaalista omilta laukkujen hakupaikoiltaan, jotka määritettiin laukkuihin laitettujen laukkutägien perusteella. Olimme varanneet laivayhtiön Royal Caribbeanin kautta bussikuljetuksen satamasta lentokentälle. Kuljetuksen ainoa huono puoli oli, ettei se lähtisi tuntiin satamasta laivasta ulostulon jälkeen ja istuimme monen muunkin bussia odottavan kanssa sataman ulkopuolella laukkujen kanssa. Onneksi ilma oli kuitenkin lämmin ja satamasta olisi saanut ostettua virvokkeita ja pientä syötävää, jos olisi tullut tarvetta.

Tuntui hyvältä vihdoin ja viimein päästä bussikuljetukseen ja kohti Marco Polon lentokenttää. Lento lähtisi iltapäivästä ensin kohti Amsterdamia ja sieltä vielä Helsinkiin. Amsterdamissa käytimme taas American Expressin Priority Pass -ohjelman kautta Aspire loungea 26, jossa joskus on aivan rauhallista ja välistä taas tosi ruuhkaista. Tilana tämä schengen-alueen lounge on pienempi, kuin kansainvälisen puolen (non-schengen) Aspire Lounge 41.

Lento laskeutui Helsinkiin puolen yön aikaan ja vielä piti hakea auto LentoPysäköinnistä ja karauttaa kotiin. Ulkona oli jo hieman pimeää ja lämpötila +15 astetta, mutta se oli silti mukavan virkistävää. Pääsy LentoPysäköintiin oli helppoa heidän annettua kutsupalvelun puhelinnumeron, johon soittamalla kyydin sai tilattua hakemaan lentokentän T2-terminaalin ulkopuolella olleelta linja-autopysäkiltä. Puhelu kannattaa tehdä jo siinä kohdassa, kun olet saanut laukut hihnalta ja tarkastettua, että laukut ovat tulleet ehjänä perille.

Ensimmäinen risteily Välimerellä oli nyt koettu ja seuraava risteily odottaisi jo puolen vuoden päästä Dubaista.

Kuvia päivästä
(klikkaamalla kuvaa, saat sen isommaksi)

Päivän kohteet ja lentoreitti
(karttaa zoomaamalla näet myös Venetsian kohteet)