Ciao Italia!

Posted on

Monesti Caribialla käytyämme alkoi heräämään mielenkiinto lähteä tutustumaan Välimeren alueen maihin ja varasimme aiemmin keväällä käydyn Caribian risteilyn jälkeen 10 päivän Välimeren risteilyn Royal Caribbeanin Rhapsody of the Seas -laivalla alkamaan juhannuksen aikoihin, jolloin Suomessa tunnetusti tulee vettä ja räntää taivaalta. Risteilyn mukavuus on aina ollut siinä, ettei tarvitse raahata matkatavaroita mukana eri maissa ja ei myöskään tarvitse viettää aikaa yhdessä lomakohteessa, vaan joka aamu on meripäivät poislukien aina uusi paikka tutustuttavaksi.

Tuttuun tapaan olimme taas pakanneet erittäin kätevän Google Keep -palveluun rakennetun matkatavaralistan kanssa laukut valmiiksi (eli tavara laukkuun ja ruksi ruutuun, että tavara pakattu), olimme tehneet matkustusilmoituksen tuttuun tapaan ja olimme valmiina lähtemään reissuun. Helsinki-Vantaalle siirryimme autolla viemällä sen parkkiin Lentopysäköinti -yrityksen alueelle, josta oli kuljetus kentälle.

Lentokentällä meillä oli hyvin aikaa käydä syömässä ja kilauttamassa lasilliset kuohuvaa kesälomareissun starttaamiseksi ennen KLM ensimmäistä lentoa Helsingistä Amsterdamiin. Lennot Helsingistä Amsterdamiin ja Venetsiaan oli harmittavasti myöhässä ja se tulisi siirtämään saapumista tunnilla Venetsian päässä. Lennot menivät tosi mukavasti myöhästymisestä huolimatta ja palvelu KLM:llä on aina ensiluokkaista ja vaikka lennot olivat lyhyitä, meistä pidettiin matkustajina hyvää huolta.

Saavuimme puolen yön jälkeen Marco Polon lentokentälle Venetsiaan ja joka kerta on aina oma jännityksensä, tuleehan laukut ongelmitta perässä. Tällä kertaa laukut tulivat tosi nopeasti hihnalle ja pääsimme jatkamaan etsimään bussilippuja myyvää pistettä, jotta pääsisimme shuttle-bussilla kentältä kaupunkiin. Yhdensuuntaisen lipun hinta maksoi 16 euroa kahdelta ja bussi ajoi ensin Venetsian keskustaan ja sieltä lähelle hotellimme sijaintia Mestreen, joka oli pienen matkan päässä mantereella Venetsiasta.

Hotellina meillä oli The Plaza Hotel, joka oli hinta-laatu suhteeltaan erinomainen ja hotellin ulkopuolelta olisi myös tarvittaessa päässyt junalla Venetsian keskustaan, jos olisimme viipyneet kauemmin kaupungissa. Hotellissa myös huomasi, että minibaarin hinnasto oli Suomeen verrattuna erittäin edullinen, esim. pieni pullo kuohuvaa maksoi vain 4 euroa ja virvoitusjuomat 3 euroa/kpl. Hotelli oli myös edullisempi, kuin hotellit lähempänä Venetsiaa.

Pitkän päivän jälkeen oli mukana hypätä suihkunraikkaana sänkyyn ja valmistautua seuraavan päivän lähtöön kohti satamaa ja laivaa.

Kuvia päivästä
(kuvaa klikkaamalla saat isomman kuvan)

Päivän matkareitti
(klikkaamalla ja zoomaamalla karttaa näet lisää pisteitä)