Kaunis Korfu

Posted on

Risteilyn ensimmäinen maakohde oli Kreikassa sijaitseva Korfu (Corfu). Alueena paikka vaikutti tosi rauhalliselta ja kuljetus laivalta kaupunkiin tapahtui laivayhtiön tarjoamilla linja-autokyydeillä. Keli oli taas kerran mitä upein lähteä tutustumaan uuteen paikkaan.

Kaupungissa ison lenkin tehtyämme voisi todeta, että oli tosi mukavaa pysähtyä hörppäämään paikalliseen ravintolaan huurteiset ja päivitellä kuulumisia verkkoon päin, kun missään vaiheessa ei tarvinnut karistaa kimpusta myyjiä, jotka tyrkyttäisivät jotain tuotteita. Turistina sai vain kulkea rauhassa ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Ostimme toki muutaman matkamuiston kapeiden katujen vilinästä ennen laivalle paluuta, mm. paikallisesta hedelmästä kumkvateista tehtyä siirappia. Kaduilla kävellessä tuli otettua tosi paljon hienosta arkkitehtuurista kuvia joka suunnalta ja ihailtua sinistä vettä rannalla. Bussin nouto- ja jättöpaikan vieressä oli myös museo kaupungin vanhoista muureista, mutta sinne pääsy olisi maksanut ja jätimme museon väliin.

Laivassa tehtiin juuri Solariumissa huoltotöitä, jolloin isompi uima-allas oli pois käytöstä ja emme jaksaneet mennä toiselle altaalle, jossa oli tungosta. Sen sijaan menimme taas tuttuun Schooner Bariin, jonka mukava henkilökunta aina toivotti tervetulleeksi ja jäi vaihtamaan kuulumisia. Alakerrassa sijainnut R Bar oli turhan meluisa, koska samassa tilassa soitti livebändi joka ilta ja tilausta tehdessä sai aina huutaa baarimikolle, mitä halusi tilata eli musiikki soi liian kovaa.

Ennen illallista illan showssa mies näytti, miten erilaisilla oikeilla ja ei oikeilla instrumenteilla pystyi tekemään musiikkia. Hän mm. esitti kappaleen soittamalla sen suihkun letkun ja suihkukahvan avulla. Illallinen meni jälleen mukavassa pöytäseurassa ja tänäkin iltana istuimme tosi pitkään juttelemassa. Huomenna ei olisi taas kiire mihinkään ollessamme merellä.

Kuvia päivästä
(klikkaamalla kuvaa saat isomman kuvan)

Päivän kohde ja matkareitti aiemmasta satamasta