Lähtö Dubaihin

Posted on

Dubai on aina kiehtonut kohteena käydä katsomassa, millainen se on paikkana ja millainen erilainen kulttuuri islaminuskoinen maailma on. Miesparille se on tietysti erilainen maailmansa ja siksi olimme koko reissun vain ”kaveruksia” Suomesta.

Ajankohtana tammikuu oli kaikkein parhain Dubaihin lähtemiseksi, jolloin lämpötilat alueella eivät ole kaikkein korkeimmat. Ennusteissa luvattiin matkalle noin 25-asteen lämpötiloja. Parhaimmillaan alueella lämpötilat nousevat kuumimpina aikoina yli 35 asteen. Samaan aikaan Suomessa koettiin 20-asteen pakkasia, kun oli lähtöpäivän aika.

Pakkaamisssa tietysti oman tuskansa toi se, että joudut ottamaan Suomesta lähtiessä myös talvivaatteet mukaan, kun Helsinki-Vantaan lentokentällä oleva vaatesäilytyspalvelu oli erittäin hintava muutaman talvitakin säilyttämiseksi. Onneksi matkustus lentokentälle onnistui Onnibussin kyydissä, joka kuljetti suoraan lentokentälle. (huomioitavaa, että tätä kirjoittaessa Onnibus on lakkauttanut suorat yhteydet lentokentälle)

Lentokentällä lounget on mukavin tapa aloittaa matka ja nauttisimme American Expressin käyttäjinä Almost@home -loungen hyvästä palvelusta, maukkaasta ruuasta ja juomista sekä rauhallisesta tunnelmasta muun lentokentän hälinästä.

Lento Dubaihin tapahtui suorana lentona Norwegian lentoyhtiön lennolla, joka tosin lähtiessä oli reippaasti myöhässä ja oli ainakin viileän reipasta menoa seisoa odottamassa koneelle kuljettavassa bussissa ilman talvitakkeja, jotka oli pakattu ruumaan meneviin laukkuihin aiemmin kentällä. Ulkona viima piiskasi 20-asteen pakkasen voimalla talven saavuttua kunnolla Suomeen. Arvioitu lentoaika kohteeseen olisi noin kuusi tuntia ja saapuisimme yöllä perille. Lennolla oli hyvin jalkatilaa valittuamme paikat hätäpoistumistien vierestä, joskin tämä paikkavalinta vaatii, että lattialla ei saa olla mitään tavaroita lähdössä tai laskeutuessa, vaan ne on aina sijoitettava yläpuolella oleviin lokeroihin.

Lennon laskeutuessa pimeyden keskeltä nousevaan valomereen oli hieno ja kone rullasi pitkään kauimmaisimpaan nurkkaan kentällä, josta matkustajat tuotiin lentokenttäbusseilla terminaaliin. Ulkona oli mukavan lämmin, kuin kesäyönä Suomessa ja sisällä lentokentällä tuntui kuuman kostealta.

Ennen laukkujen noutamista oli edettävä maahantulotarkastuksen läpi, joka käsitti passin antamisen virkailijalle ja tämän jälkeen he syöttivät tiedot järjestelmään. Jos kaikki meni hyvin ja virkailija löi leimat passiin, sai luvan astua maahan ja hakea seuraavaksi laukut hihnalta.

Kentällä oli pitkin matkaa taksitolpalle ohjeistuksia, että on hyvä suosia RTA:n takseja, jotka ovat valtiollisesti säädeltyjä hintojen osalta ja muut taksit saattavat ottaa aivan mitä hintoja tahansa. RTA:n takseja mainostetaan myös, että niissä pitäisi olla korttimaksupäätteet korttimaksujen vastaanottoon. Taksijono kentällä liikkui nopeasti ja hyppäsimme meille näytettyyn taksiin, joka tosin ei ollut RTA:n taksi ja myös kuljettaja lähtiessä puhui, että korttimaksu kävisi. Perillä kuitenkin selvisi, ettei korttimaksu käy, mutta hän voi ottaa dollareina maksun vastaan. Dollareita meillä oli mukana tulevaa risteilyä varten. Luultavasti maksoimme kalliimman hinnan, kuin oikealla valtion sääntelemällä taksilla. Olimme myös varanneet matkaan paikallista valuuttaa, dirhameita, mutta emme heti halunneet käyttää niitä pois.

Hotelliksi valitsimme lähellä satamaa olevan Radisson Blu Dubai Deira Creek, jonka läheltä kulkee metroyhteys ja hotelli on hieman syrjemmässä kaupungin sykkeestä. Heti taksin saavuttua hotellille, juoksi henkilökunta huolehtimaan laukuista ja vastaanotossa meidät otettiin iloisella asenteella vastaan. Varmuudeksi olimme varanneet hotellihuoneen erillisillä sängyillä. Reissaamisen jälkeen tuntui tosi hyvältä suihkun kautta käydä vain nukkumaan muhkeisiin sänkyihin ja valmistautua huomisen päivän seikkailuihin.

Päivän matkareitti ja kohteet