Mykonos

Posted on

Mykonoksella vanhan kaupungin rantaan pääsi laivalta yhteysaluksilla, jonka jälkeen oli jo suoraan hiekkarannalla ja kaupungin vilinässä. Tarkoitus oli kuitenkin, että etsimme kuljetuksen isommalle hiekkarannalle kaupungin ulkopuolelle. Samasta jättöpaikasta olisi päässyt myös vesibussilla jatkamaan matkaansa eteenpäin.

Vanhassa kaupungissa suurin ongelma oli ahtaat ja kapeat kadut, joissa ei ollut tarpeeksi hyvin kadunnimiä tai opasteita linja-autoasemalle (Fabrika square), josta kuljetukset lähtisivät. Hetken sitä oli jo turhautunut, kunnes paikallisen opastuksella löydettiin reitti oikeaan paikkaan, jossa linja-autoja kulki ristiin ja rastiin joka puolelle saarta. Jonotimme Super Paradise -rannalle vievän bussin jonossa jokusen tovin. Matkaa rannalle oli noin puoli tuntia ja se taitettiin minibussilla, joka paikalliseen tapaan ajoi siihen tahtiin, että välistä hieman itseäkin jännitti.

Jyrkän alamäen jälkeen minibussi kaarsi parkkipaikalle ja kuljettaja toivotteli matkaajat tervetulleeksi Super Paradiseen nauttimaan. Paikka vaikutti heti ensinäkemältä fiksulta paikalta viettää rantapäivää hyvien palveluiden takia. Alusta löytyi ravintola/rantabaari, pukukopit/wc-tilat ja rannalla oli sopivin välimatkoin suihkuja.

Hiekkaranta oli iso ja tilaa riitti ottaa aurinkoa ja nauttia. Rantana Super Paradise on jyrkkä ja hieman liukas rannan koostuessa ensin isosta hiekkaosuudesta, sen jälkeen tulee liukas keinotekoisen riutan reuna ja äkkisyvä. Antero käveli tyytyväisenä rantaa pitkin vedelle ajatellen, että ranta jatkuu pitkälle katsomatta alleen ja kohta koko mies pulahti äkkisyvään ja siitä sitten takaisin reunalle ihmettelemään, ettei ranta ollutkaan matala ja hiljalleen syvenevä.

Rannalla tuli vietettyä aikaa muutama tunti ennen nälän iskemistä ja kävimme rannan kahvilasta hakemassa hieman syötävää ja jääkylmät oluet. Tämän jälkeen oli kiva käydä pukukopeilla vaihtamassa vaatteet päälle ja lähteä odottamaan kyytiä takaisin. Minibussit lähtivät takaisin vanhaan kaupunkiin ja satamalle noin puolen tunnin välein.

Ajattelimme bussissa takaisin tullessa, että se kaartaisi samaan satamaan, kuin missä laivamme olisi tällä hetkellä. Vasta bussin kaartaessa satamaa lähestyessä toiseen suuntaan, selvisi ettei se aja samaan satamaan laivan kanssa, vaan jättää meidät toiselle satamalle, josta on kuitenkin vesibussikuljetus (erillismaksu) laivan satamaan. Sai huokaista helpotuksesta, ettei mennyt kävelyksi tai ei joutunut tilaamaan taksia.

Laivaan päästyämme oli kiva käydä suihkussa ja hiljalleen valmistautua illalliselle Giovanni’s table -ravintolassa, joka on italialaistyyppinen ravintola hyvällä menulla ja olemme käyneet siinä myös aiemmin muilla laivoilla.

Kuvia päivästä
(klikkaamalla kuvaa saat isomman kuvan)

Päivän kohteet
(klikkaamalla karttaa lähemmäs, näet eri paikkamerkintöjä Mykonoksesta)